Na Međunarodni dan deteta, u sredu 20. novembra u Privrednoj komori Srbije, u Velikoj sali na Terazijama, održaće se konferencija o bezbednosti dece na internetu. Konferencija je zamišljena kao susret i izlaganja najeminentnijih stručnjaka koji mogu pružiti odgovore na pitanja koja se tiču bezbednosti dece i mladih na Internetu.  

Učesnici konferencije su predstavnici ministarstva unutrašnjih poslova, ministartsva prosvete, ministartsva za telekomunikacije, UNICEFa, dečiji psiholog i pedagog, stručnjaci za informacionu bezbednosti. Tokom dva panela, u trajanju od po jedan sat i 15 minuta, učesnici će pokušati da daju odgovore na pitanja šta rade deca na Internetu i koje opasnosti vrebaju iz virtuelnog prostora. Tokom konferencije će biti održana i promocija knjige ,,Bezbednost dece na internetu – vodič za roditelje’’.

Organizator konferencije je Katarina Jonev, višegodišnji edukator na temu bezbednosti dece i mladih na internetu.

Cilj konferencije je promovisanje kulture ponašanja na društvenim mrežama i bezbednosti dece na Internetu. Zaštita dece i mladih na internetu jedno je od najvećih izazova bezbednosti, kako na globalnom nivou, tako i u Srbiji. Ideja za organizovanje konferencije ,,Bezbednost dece na internetu’’ je nastala kao objektivana potreba društva da zaštitimo decu na internetu i proširimo svest o značaju problema koji se tiče bezbednosti najmlađih u Republici Srbiji.

Nužno je raditi na razvijanju svesti društva u celini o negativnim posledicama zloupotrebe digitalnih medija i pružiti informacije o pozitivnim i negativnim aspektima korišćenja interneta, potencijalnim rizicima i načinima bezbednog korišćenja digitalnih medija– rekla je Katarina Jonev, organizator konferencije.

Konferencija: BEZBEDNOST DECE NA INTERNETU