Primetili ste sve veći broj male dece kako drži mobilne telefone dok roditelji sede u kafićima? Čuli ste, od prijateljicine prijateljice, da dete od nekoliko meseci ne može da se uspava sem ako mu se ne pusti muzika sa mobilnog telefona? Znate dete od 2 godine koje odbija da jede sem ako mu roditelji ne pustite crtani film sa mobilnog? Prisustvovali ste scenama da kada detetu roditelj oduzme telefon ono vrišti, plače, pa čak i postaje agresivno? Ovo su situacije koje želimo da izbegnemo!

Odrastanje dece u digitalnoj eri postavlja nove izazove pred roditelje ali i pred decu. Potencijal novih tehnologija je veliki, ali postoje i određene opasnosti koje ne smemo da ispustimo iz vida.

Šta je cilj knjige?

Cilj knjige ,,Uticaj mobilnih telefona na razvoj dece – vodič za roditelje dece predškolskog uzrasta” je da sagleda aspekte korišćenja mobilnih telefona u predškolskom uzrastu kao i da na osnovu istraživanja i studija analizira zašto decu (ne) treba izlagati ekranima u ranom uzrastu. Roditelje treba ohrabriti i usmeriti kako da nove tehnologije postepeno uvedu u život svog deteta, kako da ga nauče da ih pravilno koristi i kako da iskoriste sve prednosti virtuelnog prostora.

Uz sve pozitivne aspekte, u knjizi je prikazan i negativan uticaj mobilnih telefona, a posebno video igrica, na razvoj deteta. Internet zavisnost, zavisnost od igrica, zavisnost od mobilnog telefona su moderni oblici zavisnosti i sve više roditelja i dece upada u začarani krug preteranog korišćenja.

Poručite svoj primerak

Svoj primerak knjige možete poručiti direktno sa našeg sajta.

Cena knjige je 1250,00 dinara + troškovi slanja.