Misija podizanja svesti o bezbednosti dece na internetu nastavljena je i u Kraljevu, u osnovnoj školi ,,Dragan Marinković”. Osnovna škola ,,Dragan Marinković”  je deo projekta koji podržava i finansira SE i EU, a to je projekat Kvalitetno obrazovanje za sve.

Cilj je da kroz ovaj projekat učenici steknu određene kompetencije, a u okviru Akcionog plana, podstiču se kod učenika razvijanje pravih vrednosti, veština, stavova, kao i kritičkog razumevanja. Iz tog razloga su se škola i posebno učiteljica Jasna Savić potrudili da u našu školu dođe i održi predavanja Katarina Jonev, stručnjak za bezbednost dece na internetu.

Predavanjima o ovoj bitnoj temi školu prisustvovali su svi učenici škole, roditelji i nastavni kadar.

Katarina Jonev je stručnjak za sajber bezbednost, godinama aktivno  edukuje decu, mlade i roditelje o bezbednosti na internetu i društvenim mrežama.

Tema bezbednog ponašanja na internetu je veoma bitna za razvoj i rast dece i njihovo pravilno formiranje u zdrave ličnosti.

Svesni smo koliko štete može da bude proizvedeno nepažnjom i neznanjem, zato je bitno da se edukujemo kako da budemo bezbedni!

Predavanje u Kraljevu: BEZBEDNOST DECE NA INTERNETU