Povodom internacionalnog Dana sigurnijeg interneta, Katarina Jonev, edukator za bezbednost dece na internetu i autor knjige ,,Bezbednost dece na internetu – vodič za roditelje’’, održala je predavanja u Bačkoj Palanci. U projektu su učestvovali učenici od petog do osmog razreda najveće škole u Bačkoj Palanci – OŠ ,,Vuk Karadžić’’ kao i učenici petog i šestog razreda OŠ ,,Desanka Maksimović’’.

Predavanje su bila kreativna i interaktivna i prilagođena generacijama koje rastu i sazrevaju sa, uz i ispred laptopova i android telefona ali i nastavnicima i timovima za prevenciju vršnjačkog nasilja.

“Želim da se zahvalim opštini Bačka Palanka pozivu i poverenju. Održana su kvalitetna predavanja i poslata je važna poruka mladim generacijama koji su to rizici i opasnosti koje mogu da im se dese ako nesmotreno koriste društvene mreže.” rekla je Jonev.

Problem vršnjačkog nasilja je u porastu a svima nam je cilj da edukacijom i prevencijom radimo na zaštiti dece i pravilnoj upotrebi interneta. Kako bi se sprečila moguća zloupotreba dece i mladih, potrebno je naučiti ih i usmeriti da postanu svesni kako da zaštite sebe i svoju privatnost na mreži.

Decu treba uputiti u bezbednosnu kulturu korišćenja interneta i popularnih društvenih mreža. Treba da razvijaju zdrave virtuelne identitete, da nauče kako da sačuvaju svoju privatnost, da se što manje izlažu rizicima u virtuelnom svetu, da nauče da razlikuju korisne i istinite informacije od lažnih i neproverenih.

Predavanje u Bačkoj Palanci: DAN SIGURNIJEG INTERNETA