Dana 30., 31. maja i 4.juna 2019. godine na teritoriji opštine Topola održana su predavanja na temu bezbednosti dece na Internetu i na društvenim mrežama pod pokroviteljstvom opštine.

Jednosatna predavanja su održana za učenike sedmog i osmog razreda u sledećim školama: OŠ Karađorđe (Topola), OŠ Sestre Radović (Belosavci), OŠ Živko Tomić (Donja Šatornja).

Cilj predavanja je podizanje svesti o problemu nasilja na internetu kao i uočavanje problema i opasnosti koje mogu da zadese osnovce na društvenim mrezama. Predavnjima su prisustvovali uz učenike i nastavnici, pedagozi, psiholozi i direktori škola.

Predavač Katarina Jonev, edukator na temu zaštite dece i mladih na Internetu osnovcima na interaktivan način predočila prednosti ali i potencijalne opasnosti koje vrebaju na Internetu i društvenim mrežama. Ona je iskustvom iz prakse prisutnima na nizu primera dočarala koje sve opasnosti targetiraju mlade.

– Zahvaljujem se opštini Topola i predsedniku Draganu Živanoviću na pozivu da održim predavanja o bitnoj temi kakva je bezbednost učenika na Internetu. Činjenica je omladina mnogo vremena provodi na društvenim mrežama kao i da će zbog letnjeg raspusta koji sledi verovatno biti još aktivniji u sajber prostoru. Predavanja su bila namenjena starijim osnovcima (sedmi i osmi razred) sa pregršt primera iz kojih su mogli da izvuku pouku šta može da im se desi ako ne budu pažljivi u virtuelnom prostoru, ali ih i uputila na pravilno korišćenje društvenih mreža koje su postale sastavni deo njihovih života. Deca u Topoli su sjajno reagovala na predavanja. Bili su pažljivi slušaoci ali su i aktivno učestvovali u diskusiji što je doprinelo kvalitetu predavanja. Verujem da kontinuiranom i kvalitetnom edukacijom možemo zaštiti našu decu – rekla je Katarina Jonev.

Predavanje u Topoli: INTERNET BEZBEDNOST UČENIKA