Grad Novi Pazar i Savet za bezbednost grada organizovali su program predavanja u osnovnim i srednjim školama na temu bezbednosti dece i mladih na Internetu i društvenim mrežama. Projekat pod nazivom „Nedelja bezbednosti na internetu“ realizovan je u 10 osnovnih i četiri srednje škole a predavanja je održala Katarina Jonev.

Predsednik Saveta za bezbednost, Hajrudin Hajrović kazao je da su radionice organizovane je kako bi se skrenula pažnja najmlađima na ovaj veoma značajan problem. „Ono što smo zaključili na prethodnoj sednici Saveta za bezbednost, a to je da se obraćamo školskim timovima za prevenciju nasilja, da osnažujemo škole, da smo usmereni ka deci i ka njihovoj bezbednosti, želimo i da ostvarimo u ovoj nedelji koju smo nazvali „Nedelja bezbednosti na internetu“. Angažovali smo eminentnog predavača Katarinu Jonev koja je našoj deci iznela sve aktelnosti u vezi sa opasnostima u koje deca upadaju koristeći internet. Nadam se da će ovo uroditi plodom i da ćemo mi, Grad Novi Pazar, Savet za bezbednost, direktori osnovnih i srednjih škola, školski timovi za prevenciju nasilja, učenici i roditelji zajedno stvarati bolji i bezbedniji Novi Pazar“ zaključio je Hajrović.

,,Predavanje su bila kreativna i interaktivna i prilagođena generacijama koje rastu i sazrevaju sa, uz i ispred laptopova i android telefona ali i nastavnicima i timovima za prevenciju vršnjačkog nasilja. Želim da se zahvalim Savetu za bezbednost, Centru za regionalno stručno usavršavanje i gradu Novom Pazaru na pozivu. Održano je 15 kvalitetnih predavanja tokom ,,Nedelje bezbednosti dece na Internetu“ i poslata je važna poruka mladim generacijama koji su to rizici i opasnosti koje mogu da im se dese ako nesmotreno koriste društvene mreže. Problem vršnjačkog nasilja je u porastu a svima nam je cilj da edukacijom i prevencijom radimo na zaštiti dece i pravilnoj upotrebi interneta.“

Grad Novi Pazar http://www.novipazar.rs/vesti-aktuelnosti/drustvo/3505-nedelja-bezbednosti-na-internetu-u-svim-skolama

Predavanja u Novom Pazaru: NEDELJA BEZBEDNOSTI DECE NA INTERNETU