U prostorijama Doma kulture ‘’Masuka’’ u Velikoj Plani pred više od stopedeset  učenika osnovnih škola održano je predavanje na temu zaštite dece na Internetu i društvenim mrežama. Predavanje je održala Katarina Jonev, dugogodišnji edukator na temu zaštite dece i mladih u sajber prostoru koja je pre godinu dana pokrenula sopstveni projekat pod nazivom ‘’Cyber Atis’’ sa ciljem šire edukacije dece i mladih o opasnostima koje vrebaju na Internetu. Do sada je održala veliki broj predavanja i sarađuje pre svega sa gradovima u unutrašnjosti Srbije.

Zaštita dece i mladih na Internetu postaje jedno od najbitnijih pitanja u oblasti bezbednosti, kako na globalnom nivou, tako i u Srbiji. Broj kriminalnih aktivnosti koji se odvijaju posredstvom  Interneta i društvenih mreža koje direktno ugrožavaju najmlađe raste.

Želela bih da se zahvalim opštini Velika Plana i Udruženju Kraljevina Srbija iz Velike Plane na pozivu i na gostoprimstvu. Više od 150 osnovaca je prisustvovalo predavanju i prezadovoljna sam kako su reagovali. Hvala im na pozitivnoj reakciji. Znam da im je predavanje koristilo jer ovo je tema o kojoj mora da se mnogo više priča, a ako su makar jedan ili dva saveta zapamtili i planiraju da ga primene znaću da je moja misija uspela – rekla je Katarina.

Predavanje u Velikoj Plani: BEZBEDNOST NA INTERNETU