Projekat ‘’Cyber Atis’’ nastao je 2017.godine.  Ideja je promovisanje kulture ponašanja i bezbednosti dece na Internetu kroz organizovanje prezentacija, tribina, predavanja deci, roditeljima, i nastavnicima.

Katarina Jonev je prešla put od najmlađeg novinara u Republici Srbiji do analiticara za sajber terorizam i jedne od retkih individua koji se bave edukacijom dece na Internetu na ovim prostorima!

Rođena je u Beogradu i već sa 10 godina je zakoračila u svet medija. Od 1997. do 2011. godine bila je novinar redakcija: TV Studio B, Radio Televizija Srbije, Radio Beograd 202,  radio Stankom, dnevnih novina Blic, dodatka dnevnog lista Politika ‘’Politika za decu’’,  Voždovačkih novina, novosadskog Nevena, Sportskog Žurnala, magazina ‘’Samo Partizan’’, dopisnik portala ‘’Serbia Today’’ itd.

Zahvaljujući talentu i uspesima, Ministarstvo za nauku i tehnologiju Republike Srbije je izabralo za svog najmlađeg stipendistu 1997.godine. Zbog izuzetnih rezultata na različitim poljima Ministarstvo je zadržava kao stipendistu do 2011.godine, odnosno do završetka studija.

Nakon gimnazije, upisala je i sa 23.godine diplomirala na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu. Sa titulom diplomirani politikolog za međunarodne odnose, upisala je i završila master studije međunarodnog javnog prava na Pravnom Fakultetu u Beogradu. Od oktobra 2016.godine je na doktorskim studijama Fakulteta bezbednosti.

Od 2015.godine bavi se politikama sajber bezbednosti, učestvuje na domaćim i međunarodnim naučnim konferencijama i skupovima, objavljuje naučne radove iz oblasti sajber terorizma, sajber ratovanja i sajber kriminala. Između ostalog je učestvovala na skupovima na Vojnoj Akademiji, Kriminalističko-policijskoj akademiji, Pravnom fakultetu,…

Od 2016.godine se aktivno bavi edukacijom dece i roditelja o opasnostima na Internetu i društvenim mrežama.

O njenoj ekspertizi u oblastima sajber bezbednosti i zaštiti dece na Internetu, njenom  iskustvu, znanju i kredibilitetu svedoči broj predavanja, konferencija, okruglih stolova,  tribina, objavljenih naučnih radova, članaka i pojavljivanja u medijima kao i o velikom broju zadovoljnih roditelja i dece koja su prošla edukaciju i radionice.

Predsednik je Nadzornog odbora Udruženja sudskih IT veštaka, član Srpske Kraljevske Akademije Inovacionih nauka, strukovnog udruženja E-razvoj.

Do sada su predavanja na temu bezbednosti na Internetu realizovana:

 1. Opština Bogatić

/ 6 osnovnih škola, 1 srednja škola – 15 predavanja/

 1. Opština Žabalj

/prostorije Skupštine opštine/

 1. Opština Trstenik

/prostorije Skupštine opštine/

 1. Novi Sad

/Spens, Udruženje građana Novog Sada/

 1. Opština Zemun, Beograd

/u organizaciji Roditeljskog saveta opštine Zemun/

 1. Međunarodni odbojkaški kamp Vladimira Grbića
 2. Rukometni klub Novi Beograd
 3. Opština Velika Plana

/Dom kulture/

 1. Opština Čukarica, Beograd

/2 osnovne škole po 2 predavanja, izrada brošure, predavanje u sali Skupštine opštine/

 1. Vrnjačka banja

(Regionalni centar za usavršavanje – predavanje za 270 direktora srednjih i osnovnih škola Republike Srbije)

 1. Grad Loznica

/15 osnovnih škola, 4 srednje škole – 29 predavanja/

 1. Opština Srbobran

/4 osnovne škole, 1 srednja škola – 10 predavanja/

 1. Grad Šabac

(Centar za stručno usavršavanje, prisutni učenici 6 osnovnih škola)

 1. Grad Požarevac

(Dom kulture)