Na poziv organizacije “Inicijativa studenata Fakulteta bezbednosti” prethodnog vikenda je Katarina Jonev održala dva predavanja na kojima je prisustvovalo više od 500 studenata iz Republike Srbije i regiona.

Teme predavanja su bile “Govor mržnje i nasilje na internetu” i bila su prilagođena studentima  Fakulteta bezbednosti, Vojne Akademije, Fakulteta za diplomatiju i bezbednost i srodnim fakultetima.

Diskusija koja je usledila nakon predavanja obuhvatila je i aktuelnu temu o oružanom sukobu Rusije i Ukrajine, ali iz perspektive sajber ratovanja što je studentima bilo posebno interesantno.

Studentski parlament Fakulteta bezbednosti  u saradnji sa Inicijativom studenata Fakulteta bezbednosti već pet godina uspešno organizuje stručni studentski seminar pod nazivom ”Snagom znanja u bezbednu budućnost”. Ovo je ujedno i jedan od najposećenijih i najpopularnijih seminara u organizaciji studenata Univerziteta u Beogradu i u regionu. Katarina Jonev je svoje prvo predavanje održala na prvom seminaru održanom 2017.godine i za sada je jedini učesnik koji je držao predavanja dva puta.

Ovo je još jedan sjajan primer da su su mladi ljudi zainteresovani da prošire znanje za oblast sajber bezbednosti i što su im teme o bezbednosti na internetu sve bitnije.

Predavanje na Zlatiboru: “SNAGOM ZNANJA U BEZBEDNU BUDUĆNOST”