Primetili ste sve veći broj male dece kako drži mobilne telefone dok roditelji sede u kafićima? Čuli ste, od prijateljicine prijateljice, da dete od nekoliko meseci ne može da se uspava sem ako mu se ne pusti muzika sa mobilnog telefona? Znate dete od 2 godine koje odbija da jede sem ako mu roditelji ne pustite crtani film sa mobilnog? Prisustvovali ste scenama da kada detetu roditelj oduzme telefon ono vrišti, plače, pa čak i postaje agresivno?

Ovo su situacije koje želimo da izbegnemo!

Koji je cilj e-booka?

Cilj ebooka  ,,Uticaj mobilnih telefona na razvoj dece” je da sagleda aspekte korišćenja mobilnih telefona u predškolskom uzrastu kao i da na osnovu istraživanja i studija analizira zašto decu (ne) treba izlagati ekranima u ranom uzrastu.

Želim da Vas ohrabrim i usmerim kako da nove tehnologije uvedete postepeno u život svog deteta, kako da ga naučite da je pravilno koristi i kako da iskoristi sve prednosti virtuelnog prostora. Uz sve pozitivne aspekte koje takođe u ebooku navodim, želim da prikažem i negativan uticaj mobilnih telefona, a posebno video igrica, na razvoj deteta. Internet zavisnost, zavisnost od igrica, zavisnost od mobilnog telefona su moderni oblici zavisnosti i sve više roditelja i dece upada u začarani krug preteranog korišćenja.

Odrastanje dece u digitalnoj eri postavlja nove izazove pred roditelje ali i pred decu. Potencijal novih tehnologija je veliki, ali postoje i određene opasnosti koje ne smemo da ispustimo iz vida. Tehnologija je prisutna u životima ljudi zbog bržeg i jednostavnijeg obavljanja svakodnevnih zadataka.

Danas je tehnologija potrebna, neizbežna, a uz to i zabavna te je od velike važnosti naučiti DOZIRATI i USMERAVATI njenu upotrebu, naročito kada je reč o deci predškolskog uzrasta koji su u bitnom, razvojnom dobu.

Svako poglavlje ebooka prate vežbe, primeri i praktični saveti.

Poručite svoj primerak

Svoj primerak knjige možete poručiti direktno sa našeg sajta.

Ebook možete naručiti iz Srbije, regiona, inostranstva uplatom na račun ili paypallom. Cena iznosi 2200 dinara (20 eura).

U pdf je formatu i može se čitati sa bilo kog uređaja.

*Onlajn predavanja I individualni treninzi na temu uticaja mobilnog telefona održavaju se redovno. Za upit termina pošaljite nam mejl na jonev.katarina@gmail.com

*Kurs ,,Štetan uticaj video igrica po razvoj dece” akreditovan je od strane Zdravstvenog saveta Srbije.